Platform Boer&Toekomst Vechtdal is een initiatief van o.a. Stimuland, LTO Vechtdal en de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

Boerentoekomstvechtdal
Teamleden Boer&Toekomst Vechtdal

Benieuwd wie de mensen achter Boer&Toekomst Vechtdal zijn en wat hen beweegt? Hieronder stellen ze zich aan u voor.

Bert RuitenbergAgrariër in Dalfsen
“Ik wil graag agrariërs die op welke manier dan ook in de knel zitten weer vooruit helpen.”

Rita Oegema-Wassenaar – Agrariër in Dalfsen
“Ik wil dat Boer&toekomst Vechtdal Een laagdrempelig platform wordt voor erfbetreders en agrariërs, waardoor bij stil leed op de bedrijven eerder kan worden gehandeld.”

Rubert
“Ik heb als varkenshouder in veel verschillende situaties gezeten: hele mooie momenten, maar ook momenten dat het heel moeilijk was. Ik weet hoe belangrijk het is als er op tijd de juiste mensen aan tafel zitten en ik hoop met deze achtergrond iets te betekenen voor anderen.”

Albert WaterinkAgrariër in Ane
“Wanneer je jouw verwachtingen moet bijstellen, omdat het leven soms anders loopt.  Hoe doe je dat? Deze veranderingen, proberen, te delen met mensen die dicht bij je staan of juist wat verder weg, kunnen je de ruimte geven om verder te kunnen. 

Ik hoop dat dat Boer&toekomst Vechtdal daar een krachtig klankbord voor is.”

Hans LamberinkEigenaar vakantiepark in Giethmen
“Ik neem deel aan het platform om mijn steentje bij te dragen in het bespreekbaar maken van diverse moeiten die zich kunnen voordoen in het agrarische (familie) bedrijf in zowel het achterhuis als het voorhuis.”

Janneke de Muinck Keizer – KloosterboerPraktijkmanager Huisartsenpraktijk Bergentheim
Zorgen op het boerenbedrijf, van welke aard ook, brengen vaak ook fysieke en/of mentale klachten met zich mee. Door mijn deelname aan het platform hoop ik dit meer onder de aandacht te kunnen brengen bij de zorgverleners in het Vechtdal. Wanneer men de klachten eerder kan duiden, is men sneller en beter geholpen. Als Sallandse boerendochter heb ik de beëindiging van een boerenbedrijf, welke generaties in de familie is geweest, zelf ervaren. De impact is enorm. Vandaar ook mijn affiniteit met de problematiek.

Ginant Bras – Accountant en adviseur
Als accountant en adviseur in de agrarische sector merk ik dat het voor agrarische ondernemers steeds vaker een grote uitdaging is om alle ballen hoog te houden. Soms wordt het teveel en ontstaan er problemen. Door deelname aan het platform wil ik mijn bijdrage leveren om in die situaties naar een oplossing en perspectief te zoeken.


Convenant

In juli 2019 is een convenant opgesteld en afgesloten met de eerste vijf erfbetreders. Met het afsluiten van dit convenant en het uitreiken van het vignet willen we goed voorbeeld van erfbetreders tonen en uitdragen. Met als doel dat elke medewerker van aangesloten partijen zich actief inzet om het stil leed op het platteland te signaleren en bespreekbaar te maken. Het convenant is hier in te zien.

Boer&Toekomst Vechtdal werkt samen met:

Zorg om boer en tuinder
Zorg om boer en tuinder